Overlijden Gerrit-Jan Swinkels

De LVC heeft met ontzetting en ongeloof kennis genomen van het overlijden van haar voormalig voorzitter, de heer Gerrit-Jan Swinkels. De heer Swinkels overleed op 24 mei jl naar aanleiding van een ongeval tijdens het beoefenen van zijn ruitersport, waarvoor hij veel passie had.

 

De heer Swinkels was geliefd. Niet alleen in de paardensport, waar hij onder meer voorzitter was van ‘Indoor Brabant’, maar ook in de Brabantse politiek. Hij was onder meer voorzitter van de Sociaal Economische Raad Brabant en wethouder in Best. Ook was hij als informateur betrokken bij de vorming van een nieuw provinciebestuur in Brabant. Als ondernemer was de heer Swinkels met Crematoriagroep Best onder meer actief in de uitvaartbranche. In 2011 trok hij zich terug uit het familiebedrijf.

 

De LVC heeft veel te danken aan de heer Swinkels. Zo was hij (als voorzitter) onder meer de motor achter het Dr. C.J. Vaillantfonds, het goede doelen fonds van de LVC dat jaarlijks een groot aantal goede doelen en waardevolle initiatieven ondersteunt.

 

Het bestuur wenst zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.